Zorg voor rust.

Voor een newborn fotoshoot plan ik altijd 3 uur, is het sneller klaar is dat mee genomen. Maar ik neem graag de tijd die nodig is voor een mooi resultaat. Rust is het aller belangrijkste tijdens de fotoshoot. Als je gestrest bent, dan voelt de baby da feilloos aan. Een ontspannen shoot is dan moeilijker te realiseren.  Zet een dag van te voren je spullen klaar die je mee wil nemen. Zorg dat je op tijd bent zodat je zonder stress kunt beginnen aan de shoot. Het is prima om je kindje bij mij te voeden, dat heeft zelfs de voorkeur, dat is een rustig begin. Dan zet ik thee of koffie voor jullie.

De fotoshoot moet in alle rust kunnen gebeuren. Dus alleen met de ouders en evt broertjes en zusjes. Soms gebeurt het dat de vader er niet bij kan zijn dan mag er natuurlijk een andere volwassen mee komen. Wil je graag familie foto’s dan bespreken we van te voren wat handig is. Zijn er oudere kinderen dan begin ik vaak met  de  familie foto’s dan kunnen de andere kinderen, indien mogelijk, daarna naar huis. Zo’n newborn fotoshoot duurt erg lang voor kleine kinderen. Als ze moet wachten. Het klinkt misschien onaardig maar bedenk dat iedere extra aanwezige zorgt voor meer onrust. Dat komt de fotoshoot niet ten goede.

Is het niet mogelijk dat de oudere kinderen worden opgehaald of later gebracht worden. Zorg dan voor stil speelgoed. Zij moeten een groot deel van de tijd wachten. en moeten dan wel rustig zijn om de fotoshoot niet te verstoren. Zorg er dan ook voor dat ze in alle rust kunnen spelen. Eventueel kan een van de ouders natuurlijk ook even naar buiten met ze, of samen bijvoorbeeld een kleurplaat maken. Maar houd vooral rekening met de te vullen tijd, de broertjes en zusjes moeten lang wachten.