Als lid van het fotocollectief FotoX5 heb ik het genoegen om regelmatig gezamenlijk te exposeren met mijn collega-fotografen. Het collectief bestaat uit vijf getalenteerde fotografen: Petra Cremers, Bruun van Asten, Corry Wille, Fred Oosterhuis en ikzelf, Wendy van Kuler. We hebben elkaar leren kennen tijdens onze studie aan de fotoschool Statief in Utrecht en hebben besloten om na ons afstuderen samen te werken als collectief.

expositie in het Pietersblokland gast huis in AmersfoortHoewel we elk onze eigen specialisaties hebben ontwikkeld en ons bezighouden met verschillende genres binnen de fotografie, is het exposeren als collectief een belangrijk onderdeel van onze samenwerking. Door samen te exposeren blijven we op de hoogte van elkaars werk en kunnen we elkaar inspireren en feedback geven.

Een van mijn collega’s, Petra Cremers, is zowel schrijver als fotograaf en heeft zich tijdens de coronalockdown toegelegd op stillevens. Haar reeks STIL(-)LEVEN bestaat uit zowel klassieke als moderne stillevens. Tijdens deze expositie  zijn twee moderne werken van haar te zien: ‘Stilleven met helleborus’ en ‘De kleur is geel’. Daarnaast heeft Petra ook twee foto’s van ‘stillevens’ in Frankrijk genomen, namelijk ‘Pauw en spiegelbeeld’ en ‘Stilleven met parasols’. Deze laatste foto’s hebben haar in 2020 verkozen tot New GUP Photo Talent.

Een andere collega, Fred Oosterhuis, is bouwkundig fotograaf en combineert zijn ervaring in de bouwkunde met zijn passie voor fotografie.

IJsland, prachtige kloof: fjadrargljufur

Zijn vrij werk bestaat voornamelijk uit straatfotografie, urbex en landschappen, meestal digitaal, maar soms ook analoog met pinhole-camera’s, single-use camera’s en toy-camera’s. Naast zijn werk als fotograaf voor gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars en architectenbureaus, laat hij zich graag inspireren door de wereld om hem heen.

Bruun van Asten, eigenaar van ZetQ Fotografie, is vooral geïnspireerd door stillevens en laat zich graag inspireren door de oude meesters. Ze geeft haar stillevens soms een kleine twist door bijvoorbeeld een eikenboompje op vaas te zetten. Haar werk is te bewonderen op haar website www.zetq.nl.

Corry Wille is gespecialiseerd in creatieve natuurfotografie. Zowel de weidsheid van het landschap als de details van bloemen boeien haar. Haar achtergrond als persoonlijke coach en haar ervaring met mindfulness en meditatie zijn zichtbaar in de rust die haar foto’s uitstralen. In onze expositie zijn foto’s te zien van zowel bloemen als boslandschappen.

Zelf ben ik gespecialiseerd in verschillende soorten portretfotografie, waaronder zwangerschaps-, newborn-, baby-, kinder-, familie-, honden- en bruidsfotografie. Naast het fotograferen in opdracht, ben ik in mijn vrije tijd graag bezig met andere vormen van fotografie, zoals abstracte fotografie, fine art landschappen, macrofotografie en reisfotografie. Ik ga zowel dichtbij als ver weg op zoek naar inspiratie voor mijn foto’s en exposeer mijn werk regelmatig alleen of zoals nu gezamenlijk  met fotoX5. Bij deze expositie heb ik gekozen voor landschapsfotografie, het ruige landschap van IJsland is zeer inspirerend. Dit vrij werk is te koop mail naar Info@kuler.nl of kijk bij werk aan de muur, de link staat in mijn menu

 

Expositie St. Pieters en Bloklands Gasthuis
Wervershoofstraat 157, 3826 EM Amersfoort
29-04-2023 tot en met 29-06-2023