In oktober 2023 hebben wij een onvergetelijk reis gemaakt naar IJsland, waarin mijn echtgenoot en ik de kans kregen om onze passie voor fotografie te delen. Het resultaat welke we nu mogen een exposeren bij Van Linschotentandartsen in Hilversum. Het voelt altijd bijzonder om mijn foto’s met anderen te delen, vooral omdat deze keer de focus lag op onze reis naar het adembenemende IJsland.
IJsland, een land van betoverende landschappen en ongerepte natuur, bood ons een overvloed aan fotomomenten. Ondanks het gebrek aan bomen, wordt een groep van vijf bomen daar al beschouwd als een bos, en dit unieke aspect voegde een speciale charme toe aan onze beelden. De herfst bracht warme tinten en een magisch licht dat de IJslandse landschappen transformeerde in een sprookjesachtige omgeving.
Een hoogtepunt van onze reis was het aanschouwen van het noorderlicht, een fenomenale ervaring die alle verwachtingen overtrof. De dansende lichten aan de hemel creëerden een betoverend schouwspel dat in mijn foto’s tot leven kwam. Het noorderlicht is zo indrukwekkend dat we zeker overwegen om deze reis in de toekomst te herhalen.
Tijdens onze verkenning van IJsland werden we ook getroffen door de buitengewone geothermische velden, de majestueuze Fjaðrárgljúfur-kloof en het betoverende Diamand Beach. Elk van deze locaties bood unieke fotografische mogelijkheden en liet ons de diversiteit van IJsland ervaren.
Exposeren is een bijzondere gelegenheid om onze reiservaringen te delen en anderen mee te nemen op een visuele reis door het prachtige IJsland.
De foto’s hangen van 14 december 2023 tot medio juni 2024 een kleine selectie vind je hier: vrijwerk IJsland 2023

17-12-2023Wendy van Kuler fotografie_vrijwerk_landschapfotografie_ IJsland_Fjaðrárgljúfur_ kloof