Als fotograaf is het altijd leuk om je werk te presenteren aan een publiek, vooral wanneer het je eigen vrije werk betreft. Momenteel bevind ik me in de voorbereidende fase van een expositie waarbij ik mijn reis- en macrofotografie zal delen, samen met drie andere getalenteerde leden van het Fotocollectief FotoX5.

Het proces begon met het zorgvuldig selecteren van de werken die ik wil tentoonstellen. Bladerend door mijn archieven koos ik beelden die mijn liefde voor reizen en macrofotografie weerspiegelen.

Daarna kwam de organisatie. De ruimte is verkend en er is  nagedacht over de beste manier om onze fotografi

Wendy van Kuler fotografie_vrijwerk_landschapfotografie_ IJsland_Fjaðrárgljúfur_ kloof

e tot zijn recht te laten komen. Je wil tenslotte  zorgvuldig een aantrekkelijke en samenhangende presentatie te presenteren.

Het is een heel ander terrein dan mijn gebruikelijke werk in newbornfotografie, maar desalniettemin altijd  weer een verfrissende uitdaging. Ik exposeer regelmatig, alleen of samen met FotoX5. Het stelt me in staat om nieuwe aspecten van mijn creativiteit te verkennen en te groeien als fotograaf. Deze keer is het een gezamenlijke expositie met 3 van mijn collega’s van FotoX5.

Hoewel ik het proces spannend vind, is het tegelijkertijd ook heel bevredigend. Er gaat niets boven de opwinding van het zien van je eigen werk aan de muur hangen, wetende dat anderen het zullen ervaren en er hopelijk van zullen genieten.

Kortom, hoewel het voorbereiden van een expositie veel werk met zich meebrengt, is het altijd de moeite waard. Het is een kans om je passie te delen en anderen te inspireren, en daar kijk ik enorm naar uit.

Wendy
17-03-2024