Ik heb ik een fascinatie gehad voor het vastleggen van unieke momenten en expressies. Het maken van een duo portret is echter een bijzondere uitdaging die me telkens weer intrigeert. Het zijn niet alleen twee individuen die ik voor mijn lens heb, maar ook een verhaal van verbondenheid en verscheidenheid dat ik in één beeld probeer vast te leggen.
Broers en zussen kunnen soms zo sterk op elkaar lijken. Maar het is pas wanneer ik beide gezichtshelften naast elkaar leg, dat de subtiele nuances van overeenkomsten en verschillen zich openbaren. Elke lachlijn, elke fonkeling in de ogen, ze vertellen allemaal een uniek verhaal over wie deze individuen zijn en hoe ze met elkaar verweven zijn.
De keuze voor een zwarte achtergrond is geen toeval. Het is als een leeg canvas waarop hun gelaatstrekken en emoties in het volle licht staan. Elk detail wordt benadrukt, elke blik geaccentueerd. Het is een krachtige manier om de focus te leggen op het samenspel tussen beide personen, zonder enige afleiding van de omgeving.
Wat me nog meer intrigeert aan het duo portret is de veelzijdigheid ervan. Natuurlijk is het een prachtige foto op zichzelf, een moment van gedeelde intimiteit vastgelegd in de tijd. Maar het overstijgt ook het enkele beeld. Denk aan een drieluik, waarbij de twee individuele portretten zij aan zij worden geplaatst, en het duo portret in het midden
En dan is er nog de mogelijkheid van een triplex lijst, waarin niet één, niet twee, maar drie foto’s samenkomen welke je kan neerzetten. Het individu aan de ene zijde, de ander aan de andere zijde, en het samengestelde duo in het midden.
Zo’n duo portret is voor mij als fotograaf boeiende reis.

portretfoto kind, deze foto is gebruikt als basis voor de duofoto, studiofotografie, wendy van kuler fotografie in hilversum Duo portret van twee zusjes, studiofotografie, wendy van kuler fotografie in hilversum portretfoto kind, deze foto is gebruikt als basis voor de duofoto, studiofotografie, wendy van kuler fotografie in hilversum

Voor deze categorie foto’s zoek ik nog portfoliomodellen
een broer en zus leeftijd ouder dan 8 jaar
twee broers ouder dan 12 jaar
twee zussen ouder dan 18 jaar
heb je interesse? Mail dan naar info@kuler.nl voor de voorwaarden