Kasteel Groeneveld 2
3744 ML Baarn
Kasteel Groeneveld te Baarn is een 18e-eeuwse buitenplaats en één van de mooiste voorbeelden van een buitenhuis uit die tijd.
Het park is oorspronkelijke in de 17e en 18e eeuw ingericht in franse stijl, later in de 18e eeuw werd het park naar de Engelse landschapsstijl gewijzigd. Dat is te zien aan de waterpartijen, beken, slingerende paden, heuvels, boompartijen en solitaire bomen. De rode beuken markeren belangrijke elementen en overgangen in het park. Tussen 1976 tot 1981 is het park ingrijpend gerestaureerd. De landschaparchitect  heeft de essenties van de Franse en de Engelse stijl in elkaar geschoven.

Dit is een fijne locatie met veel afwisseling, maar het kan hier erg druk zijn zeker op zaterdag en zondag. van maart tot november wordt er elke tweede zondag van de maand een landgoed  fair: de Trotsmarkt georganiseerd en dan moet je ver van het kasteel fotograferen of liever niet:).
De binnen tuin is geopend van dinsdag t/m zondag van 11-17 uur

Kasteel Groeneveld valt ook onder natuurmonumenten, dat betekend dat er voor een fotoshoot toestemming gevraagd moet worden  m.i.v 1-3-2024 en dat er kosten verbonden zijn aan de locatie. zo als het er nu uit ziet geld dit alleen voor de binnen tuin en niet voor het gebied buiten de gracht.  Ik ga de ontwikkelingen de komende tijd in de gaten houden

Locatie is geschikt voor familiefotografie en hondenfotografie

update 20-01-2023