Loading...
Familie2023-03-15T17:44:56+01:00

Familie

Het is een uitdaging om families voor de lens te krijgen. Unieke fotoshoots, daar ga ik voor. Persoonlijke en spontane foto’s, vooral niet geposeerd, waar je na afloop graag en vaak naar kijkt. Maar hoe speel je dat klaar als mensen niet gewend zijn om voor de camera te staan?

Graag ga ik naar buiten met families of groepen.

Spontane en ongedwongen foto’s
Een mooie aanpak is Moment Design, een methode om op een ongedwongen manier de onderlinge band tussen mensen vast te leggen. Om eerlijke en oprechte emoties in beeld te brengen: tussen geliefden, ouders en hun kind, vrienden of familieleden.

Ik heb diverse workshops gevolgd op het gebied van Moment Design en Playfulheart. Ik maak graag gebruik van de bijbehorende techniek en wordt steeds enthousiaster over deze bijzondere aanpak om mooie herinneringen te creëren.

Het staat je uiteraard vrij om te kiezen tussen geposeerde foto’s en spontane en ongedwongen foto’s. Deze benadering kost wat extra tijd maar dat zie je terug in de foto’s.

Voor families met kinderen neem ik altijd ruim de tijd. De playful heart techniek is een methode die speciaal ontwikkeld is voor kinderfotografie. Het idee is dat de kinderen tijdens de shoot vergeten dat ze op de foto ‘moeten’. Een methode dus die heel geschikt is voor gezins- of familiefoto’s met kinderen.

Plezier staat voorop tijdens de Playful Heart fotoshoot. Kinderen mogen vies worden en lekker spelen. Het is niet nodig dat ze op commando lachen of stijfjes poseren. We spelen met elkaar en er is veel ruimte voor spontane ingevingen. Als de kinderen zich vrij voelen om te spelen krijg je de mooiste foto’s.

Het voordeel van deze werkwijze is ook dat ik de momenten vast kan leggen waarin jij je als gezin herkent en dat kenmerkende gebaren en reacties op de foto komen te staan.

De locatie
Waar gaan we fotograferen? Een belangrijke vraag. Uiteraard kan ik suggesties (locatie tips) doen, maar we kunnen ook een mooie locatie kiezen die jij in gedachten hebt, of die een belangrijke betekenis voor je heeft.

Studio

Toch liever in de studio? Dat kan kijk dan bij portretfotografie

Prijzen vanaf €135,00

Kom meer te weten
Klik hier voor meer informatie of vul het contactformulier in.

Vraag het gratis informatie magazine aan voor uitgebreide informatie.

Familiefotografie op locatie

Locatie voorbeelden

Meer weten?

FAQ

Afronden fotoshoot/ deadline2024-02-26T12:04:14+01:00

Een fotoshoot dient binnen drie maanden na de datum van de shoot te worden afgerond. Na deze periode kunnen eventuele prijsverhogingen van de producten worden doorberekend.

Selectie proces2024-02-26T12:03:00+01:00

Als fotograaf is het mijn taak om een mooie, evenwichtige en gevarieerde selectie te maken uit de extra foto’s die zijn gemaakt tijdens de fotoshoot. Ik besteed veel zorg aan het nabewerken van elke foto, de foto’s dienen te voldoen aan mijn kwaliteitseisen en mijn stijl van fotograferen.

Na max 10 werkdagen na de fotoshoot krijgen klanten toegang tot een online galerij waarin ze een ruimere selectie foto’s kunnen bekijken dan wat in het afgesproken pakket is opgenomen. Deze galerij is toegankelijk met een privé link en wachtwoord. Het streven is dat deze extra foto’s ongeveer 20% vormen van het totale aantal foto’s. Dit biedt kans voor de klant om de definitieve keuze te maken uit mijn zorgvuldig samengestelde selectie. Hierdoor heb je de vrijheid om de foto’s te selecteren die het beste aansluiten bij evt persoonlijke voorkeuren. Met deze aanpak hoop ik dat de klant met een goed gevoel terugkijkt op het selectie proces, en zo herinneringen vast te leggen die een leven lang meegaan.

Hoe lang duurt de fotoshoot?2024-02-26T11:56:06+01:00

De lengte van de fotoshoot wordt bepaald door het gekozen pakket/het aantal foto’s dat je als klant wenst. We bespreken van te voren de wensen. Zo kan ik ervoor zorgen dat er voldoende tijd is om alle gewenste momenten vast te leggen.

Praktische Tips:2024-02-26T12:05:00+01:00

Je ontvangt praktische tips, zoals kledingadvies, en indien van toepassing een handige newborn gids met laatste tips om de fotoshoot zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Mooie Herinneringen2022-12-28T18:07:53+01:00

Het pakket Mooie herinneringen is een mini fotoshoot voor kinderen vanaf 3 maanden. Zodra ze goed op hun buik kunnen liggen en zich oprichten of zodra kinderen zelfstandig kunnen zitten, dat zijn mooie momenten voor een fotoshoot. De fotoshoot duurt 30 a 45 minuten.
Bij een Mooie herinneringen fotoshoot, worden er genoeg foto’s gemaakt waarna ik de  foto’s  selecteer voor het fotoalbum. Na de fotosessie worden de foto’s na bewerkt en de beste 12 foto’s worden geselecteerd voor het fotoalbum en de digitale foto’s.  Als je graag bepaalde foto’s in het fotoalbum wilt hebben, is het verstandig om dit vooraf  te laten weten. Gezien de aard van de fotoreportage kan ik niet garanderen dat alle gewenste foto’s gemaakt kunnen worden, dit is afhankelijk van de mogelijkheden van het kindje, maar we gaan er zeker ons best voor doen.

 

Cadeaubon2024-02-26T12:05:56+01:00

Het is mogelijk om voor diverse fotoshoots een cadeaubon te bestellen.

Belangrijk
Het kiezen van een fotograaf is een persoonlijke keuze. Ik wil mijzelf niet uit de markt prijzen:), maar je wil iemand een mooi cadeau geven en dan is dit een punt van aandacht. Probeer je er van te vergewissen dat mijn stijl van fotograferen past bij de ontvanger, dat men mijn foto’s mooi vindt.

Er valt voor elk type fotoshoot ook genoeg te kiezen en met de ontvanger van de cadeaubon neem ik na ontvangst van het afspraakformulier contact op om hun wensen te bespreken, wat ze mooi vinden en wat ze graag zouden willen. Maar bedenk dat elke fotograaf zijn eigen stijl heeft.

Een cadeaubon dient in een keer betaald te worden, bijkomende kosten zijn de kosten voor de gepersonaliseerde cadeaubon.

Vraag gerust de folder aan.

Aanbetaling2023-03-19T13:15:50+01:00

Bij het maken van een afspraak wordt de gewenste datum  voorlopig gereserveerd voor 72 uur, de reservering is definitief na ontvangst van de aanbetaling.

Waarom een aanbetaling?
Mailtjes met aanvragen, beschikbaarheid voorlopige reserveringen zijn aan de orde van de dag.  Helaas gebeurde het dan regelmatig dat ik een datum reserveerde voor een fotoshoot en dat ik niets meer vernam van de klant. In die tijd had ik de plek makkelijk met andere klant kunnen afspreken. Wordt op korte termijn een afspraak gemaakt, bv binnen één of twee weken,  dan spreek ik af de betaling in één te voldoen voor de fotoshoot, want helaas heb ik ook de ervaring dat men  niet komt opdagen of ik weken na de shoot nog moet wachten op de betaling. Hier zijn talloze variaties op te bedenken.  Dit is niet de bedoeling.

Soms gebeuren er dingen waardoor een fotoshoot niet door kan gaan. Er kunnen zorgen of legitieme redenen zijn waarom je af wil zeggen. Overleg dit gewoon, de shoot kan verplaatst of  aangepast worden. Is er sprake van een te vroeg geboren kindje of andere medische zorgen, dan betaal ik gewoon terug wat jullie al voldaan hebben.

Ik begrijp ook goed dat ik nu een stukje vertrouwen vraag van de klant. Maar op deze wijze hoop ik beter te kunnen plannen.

Bij het hoofdstukje tarieven vind je een volledig overzicht van alle prijzen.

Bespreek je wensen.2024-02-26T12:06:34+01:00

Heb je bijzondere wensen, meld dit dan bij de boeking. Dan kunnen we gelijk bespreken of dit mogelijk is. Als je je wensen pas tijdens de fotoshoot kenbaar maakt is er een kans dat het niet mogelijk is en dat zou jammer zijn.

Mee fotograferen is niet de bedoeling2023-03-19T13:12:57+01:00

Tijdens de fotoshoot mag je niet mee fotograferen. En werkfoto van het geheel is geen probleem.

Wat is het verschil tussen een familiefotoshoot studio of een familiefotoshoot op locatie ?2022-12-02T14:01:40+01:00

Heel kort gezegd is het verschil tussenbeide foto’s shoots is de aanpak en de beschikbare tijd en het aantal gemaakte/geleverde foto’s.

Bij een familie fotoshoot studio hebben we ongeveer één uur de tijd en in die tijd maken we de foto’s van de gewenste combinaties.
Een Familie fotoshoot op locatie kost al gauw anderhalf a twee uur. Dit klinkt héél  lang, maar neem van mij aan dat de tijd heel snel gaat. Ik neem de tijd die nodig is  om  foto’s te maken van alle combinatie: denk aan moeder met kind(eren)/ vader met kinderen), vader en moeder samen (dat gebeurt ook niet vaak:)) van iedereen portret.  Kinderen worden op hun gemak gesteld door spelletjes en uitdagingen. Zodat ze eigen vergeten dat we foto’s gaan maken. Op deze wijze krijg je spontane foto’s waarbij de interactie heel belangrijk is. In de camera kijken is geen doel. Aandacht en liefde voor elkaar vast leggen wel. Het plezier wat je met elkaar hebt moet terug te zien zijn op de foto’s. en als kinderen een beetje vies worden is dat niet erg, dat hoort er bij.

Meer informatie?

Wendy van Kuler portretfotograaf in Hilversum voor newborn, baby en natuurlijk portretten

Vul het contactformulier in en ik mail de uitgebreide informatiefolder.
Bekijk ook de Veel Gestelde Vragen en Werkwijze »

Social Media

Ga naar de bovenkant